Як бути здоровим


Як зберегти здоров’я без ліків, в чому небезпека деяких жіночих видів спорту, що спільного між Святим Письмом та сучасними книжками з медицини?
Саме про це та інше і йшла мова під час  Х всеукраїнської науково-практичної конференції «Формування здорового способу життя студентської та учнівської молоді засобами освіти», яка відбулася на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Відкриваючи конференцію,  Василь Кобильник, проректор з науково-педагогічної роботи вишу, відзначив важливість заходу та  висловив вдячність  науковцям, представникам різних інституцій та організацій, які прибули у наше місто, щоб спільно виробити концепцію збереження здоров’я молоді, нації в цілому. Вітальне слово сказала і Валентина Абрамова, завідувач кафедри гімнастики і спортивних эдиноборств факультету фізичної культури і спорту Придністровського державного університету імені Т.Г. Шевченка.2

Актуальні проблеми  жіночих видів спорту,  особливості  здоров’я жінок  порушила  у своїй доповіді  Лариса Шахліна, доктор медичних наук, професор, член асоціації фахівців зі спортивної медицини та лікувальної фізичної культури України, член медичної комісії Національного олімпісьйкого комітету України, майстер спорту СРСР зі спортивної гімнастики, професор кафедри спортивної медицини національного університету фізичного виховання і спорту.

Тему «іншого боку  ліків», випадки, коли вони не тільки лікують, але й шкодять – розкрила на конференції  Раїса Косуба, доктор медичних наук, професор кафедри фармації Буковинського державного медичного університету.

Звернути увагу на проблеми серцево-судинної системи в молодих людейзакликала Оксана Полянська, доктор медичних наук, професор кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Буковинського державного медичного університету.

Про формування навичок зборового способу життя, необхідність профілактики поширення шкідливих звичок серед студентів, та яку роль в цьому відіграє куратор – розповідала Тетяна Гордійчук, викладач інфектології Чемеровецького медичного коледжу.

3Грунтовним та оптимістичним  був виступ Світлани  Зелевської, завідувача науково-методичного центру управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, яка ознайомила присутніх з цілою системою оздоровчих заходів та заходів, спрямованих на підвищення екологічного рівня свідомості, які реалізуються у школах нашого міста.

Про те, що спільного є у текстах Святого Письма та сучасних підручниках з медицини, розповів протоієрей Тарасій Забудько, клірик Кафедрального собору на честь Св. Благовірного князя Олександра Невського .

Світлана Гук, кандидат педагогічних наук, голова Хмельницької обласної федерації спортивної аеробіки та фітнесу презентувала сучасні фітнес-програми на латиноамериканській танцювальній культурі “ZUMBA FITNESS PARTY”,запаливши всіх присутніх неймовірною енергетикою6

Свій вклад у науково-практичну конференцію внесли і Микола Чобітько, доктор педагогічних наук, професор, відминник народної освіти, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, і Геннадій Лісенчук, доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, заслужений тренер України з футболу, заслужений працівник фізичної культури та спорту України, завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка