Марина Бех-Романчук здобула золото у стрибках у довжину

Ukraine's Maryna Bekh-Romanchuk celebrates after winning the women's long jump final at the Poland European Indoor Athletics Championships in Torun, Poland, Saturday, March 6, 2021. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Перша медаль України на змаганнях у Торуні.

У жіночих стрибках у довжину брала участь одна із лідерок України у легкій атлетиці Марина Бех-Романчук. У п’ятницю, 5 березня, українка успішно пройшла кваліфікацію із результатом 6.66 метри.

Читайте також: Бех-Романчук вийшла у фінал стрибків у довжину на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

У фіналі разом із Бех-Романчук змагалися ще 7 стрибунок. Головними конкурентками української атлетки були німкеня Малайка Міхамбо, яка випередила Бех-Романчук на змаганнях у Берліні, шведка Хадді Санья, а також італійка Ларіса Япіччіно – одна із найкращих спортсменок початку 2021 року.

Для Бех-Романчук змагання розпочалися не найкращим чином – під час першої спроби українка заступила. Першу спробу змарнувала також румунка Флорентіна Костіна Юско і італійка Лаура Страті, а Малайка Міхамбо вийшла у лідери із результатом 6.60 метри.

Друга спроба – і знову заступ. За підсумками двох спроб лише Бех-Романчук та румунка Юско не показали результат у фіналі.

Із результатом 6.80 метри Бех-Романчук показала найкращий результат у сезоні. Однак за підсумками трьох спроб не була першою – Малайка Міхамбо знову вийшла у лідери, показавши результат 6.88 метри.

Четверта спроба вийшла для українки менш вдалою – результат 6.62 метри. Проте Малайка Міхамбо стрибнула лише на 6.56 метри і не покращила власний показник.

Два сантиметри. Саме стільки відділяло Бех-Романчук від перемоги. 6.86 метри стрибнула українка п’яту спробу, вдруге оновивши найкращий результат сезону. Малайка Міхамбо свій показник не покращила – 6.69 метри.

Медаль Україні гарантував стрибок білоруски Анастасії Мірончік-Іванової – 6.72 метри. Після фінальної спроби Хадді (заступ) Саньї Бех-Романчук гарантувала собі “срібло”.

6.92 метри! Саме із таким результатом Бех-Романчук стрибнула останню спробу. Із найкращим результатом сезону у світі українка перемогла.

Дивіться також: відео золотого стрибка Марини Бех-Романчук на чемпіонаті Європи

Стрибки у довжину. Фінал. Жінки

  1. Марина Бех-Романчук (Україна) – 6.92 метри
  2. Малайка Міхамбо (Німеччина) – 6.88
  3. Хадді Санья (Швеція) – 6.75
  4. Анастасія Мірончік-Іванова (Білорусь) – 6.72
  5. Ларіса Япічіно (Італія) – 6.59
  6. Лаура Страті (Італія) – 6.57
  7. Фатіма Діаме (Іспанія) – 6.47
  8. Флорентіна Костіна Юско – 6.38